duminică, 18 aprilie 2010

gurenii la londra

doi gureni de vază(nilă şi gogu) ai comunei atât de cunoscută în judeţ, au decis să tragă o fugă la londra să-şi prezinte omagiile reginei elisabeta a doua. bine, asta cu omagiile era o barbă, scopul era altul, omagiile urmau să fie prezentate lui unu grant, scoţian de baştină, jamaican după mamă şi pakistanez după tată, care exporta în românia un fel de rachiu contrafăcut. rachiul ăsta, nu era cine ştie ce, dar nilă şi gogu ţineau la imaginea lor şi nu le convenea să bea în crâşma centrală a satului, popularul "pufoaică since 1993", aşa că la masa lor vedeai întotdeauna o sticlă cu o etichetă pe care scria mare(cu carioca) "glenfiddich - 21". mă rog, sticla era aceeaşi, conţinutul fiind o "pufoaică" neaoşă, produsă în distileria ilegală, ascunsă strategic sub coteţul din curtea lui gogu.
n-au apucat bine să coboare din avion, că o fătucă de la biroul de informaţii a aerohaltei londoneze le comunică sec: "bă gurenilor, ura şi la gară, că spaţiul aerian din gura râului a fost închis oficial, aşa că pentru întoarcere aveţi două opţiuni: drezina prin eurotunel sau o barcă pescărească printre valurile canalului mânecii". cu aşa o veste proastă, gogu, la gândul că trebuie să vâslească(eurotunelul nu era o opţiune valabilă fiindcă era claustrofob de când, într-o glumă tipic gureană, nilă îl închise în maşina de spălat vase si pornise butonul "on"), îl apucă pe nilă de gât şi în timp ce-l strângea cu ură îi urlă în ureche: "coaeeee, ţi-am zâs să venim cu maşinaaaa, da tu nu...betmăn".
de la aeroport, prima oprire a fost la palatul buckingham, unde au găsit un indian care, contra modicei sume de 100 de lire, le facilită intrarea ilegală în palat. deşi timpul a fost scurt, au apucat să viziteze atelierul de lăcătuşerie şi gaterul palatului. de la palat, cei doi au luat toate pub-urile(un fel de crâşme gurene ceva mai curate) la rând din soho, ocazie cu care au constatat că berea românească la pet de doi litrii e parfum pe lângă poşircile britanice.
seara şi-o petrecură în trafalgar square unde au aşteptat porumbeii viajori trimişi de băgă. porumbeii aveau prins de picioruşe, sms-uri cu scorurile meciurilor de oină desfăşurate în comună. din cei 8 porumbei ajunşi, 14 copănele le-au fript pe grătarul făcut în regent's park, unde britanicii au fost foarte încântaţi de manelele care se auzeau la maxim, din casetofonul purtat cu mândrie pe umăr de nilă. un porumbel a reuşit să scape de la grătar datorită lui gogu, care-l ţinea să-l poată folosi la transmiterea unui s.o.s, către garda de coastă franceză la întoarcerea acasă.
ultima oară au fost văzuţi la big ben, pe care încercau să-l demonteze. nilă mi-a promis că mi-l aduce cadou. nu ştiu dacă au reuşit. sper că nu mă trezesc cu vreun big ben fabricat în china.
dacă mai are cineva vreo veste despre cei doi, vă rog să mă anunţaţi.
(acest post este replica lui băgă la ăsta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă