miercuri, 10 februarie 2010

cum să cheltuim aiurea

eu îmi încasez facturile în general după data de 20 ale lunii. de aceea, cam în fiecare lună, întârziu cu plata contribuţiilor şi impozitelor pe salarii. întârzierea nu e mare, câteva zile, maxim 4-5 zile, deci nu-i un capăt de lume. pentru întârzieri plătesc penalităţi, lucru normal, pe care nu-l contest. penalităţile, având în vedere perioada foarte mică de întârziere, sunt mici de tot. dar ce mă deranjează mai mult e că lunar primesc somaţie şi titlu executoriu. şi atunci mă întreb:
-  de ce o primesc după vreo 10 zile de la data la care mi-am achitat obligaţiile?
- de ce somaţia şi titlul vin recomandate, motiv pentru care sunt obligat să-mi pierd timpul la poştă? nu de alta dar trăim în epoca vitezei, avem mail.
- de ce după alte 10 zile anaf-ul mă trimite din nou la poştă să-mi ridic recomandata care conţine înştiinţarea privind stingerea datoriilor_
- având în vedere că penalităţile pe care le plătesc lunar nu depăşesc 5-6 ron, de ce nu primesc şi a treia recomandată prin care anaf-ul îmi mulţumeşte că am binevoit să-mi plătesc dările? că doar tot pe banii mei trimit!
p.s.: cea mai tare a fost când am plătit în 25(ultima zi) si totuşi am primit somaţie şi titlu executoriu! bonus: recomandata cu stingerea datoriilor!

Un comentariu:

  1. pentru ca traim in Romania, tara anomaliilor si a intrebarilor retorice...

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă