joi, 28 ianuarie 2010

un abac pentru gicu

IMG00060-20100128-1702
mere băgă az’ la baumacs să-şi cumpere neşte becuri pentru spoturi. la raft, cutiuţele cu becuri nu erau ambalate câte zece în folie aşa că băgă se chinuie să care până la casă 40 de cutiuţe.
ajuns la casă, băgă le aranjează frumos, câte două pe douăzăci de rânduri, să le poată număra tanti. tanti, serviabilă, îmi dă o cutie şi-mi spune: “după ce le scanez să le puneţi în cutie să vă fie mai uşor” , după care, tacticoasă, se apucă de scanat cutiuţă cu cutiuţă. :D
în tot acest timp, gicu-badigardu’, care rezema în cot banda de la casă, urmărea operaţiunea. termină tanti scanarea, plătesc factura şi după ce bagă băgă cutiuţele în cutie :D , gicu-badigardu’ , cu o mustaţă ce fremăta de acţiunea care urma, îmi spune pe un ton ferm şi semi-politicos: “coa’ să verificăm domnu’ şi să pui ştampila” . şi gicu-badigardu’ se apucă şi scoate cutiuţele din cutie, le aranjează exact ca în fotografie(4x5x2) şi le numără. vă juuuuurrrrr, i-au ieşit …..38! :))
am început să râd, moment în care gicu-badigardu’ se înfoaie şi-mi spune: “io-mi fac meseria, domnu’”. îi răspund râzând că ar fi fost bun un abac, la care îmi dă o replică năucitoare: “abia de-or avut jachete, domnu’. e bine, la revedere”! :))

Un comentariu:

  1. hai mai Teo!!! omul isi face meseria cu seriozitate si tu il dai la ziar? :D :D

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă