sâmbătă, 16 ianuarie 2010

pilaf băgătoresc

asta a fost săptămâna băgătorească de gătit meşteşugit. dacă tot am rămas sâmbătă seara în casă, pe motiv de prezenţa mamei-băgător în vizită la loaza fii'su, m-am gândit să o impresionez cu un pilaf băgătoresc. posibil să o fi dat în bară, pe motiv că mama-băgător nu prea apreciază orezul, da' sper să aprecieze intenţia. :D
aşa că după ce m-am delectat la sală cu noile achiziţii csu, în meciul cu oile steliste, am venit acasă şi-am scormonit prin frigider după nişte ardei gras, roşu şi verde, morcovei, ţelină, o ceapă mică şi-un rest de praz. lenea fiind mare, nu prea mai aveam chef să le tai mărunt, aşa că robotul să traiscă!
într-o tigaie, am pus la topit o bucată de unt şi am aruncat mixul de legume. cam pe când se căleau în tigaie, am aruncat lângă ele nişte pancetta tăiata subţire şi piept de pui tăiat cubuleţe. sare, piper alb, cu gândul la "consumul excesiv de sare şi piper dăunează grav sănătăţii". când vezi că a prins culoare cărniţa, pui orezul şi-l stingi cu o cană mare de vin alb sec. condimentezi totul cu nucşoară, rozmarin, frunze de oregano şi şofran.
după ce scade vinul, adaugi nişte supă de carne, cam un litru şi laşi să se umfle orezul. mai arunci şi nişte mazăre boabe, aşa de gust şi culoare.
deci băi, minunăţie la gust şi ochi. am ras o farfurie şi parcă aş mai vrea :D
vă doresc poftă bună să salivaţi! :D
săptămâna culinară se încheie aici. deja e prea mult :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă