joi, 3 decembrie 2009

Dacă nu te doare-n cot, mergi duminică la votMi-a plăcut sloganul ăsta. În primul rând pentru că are rimă, deci un impact mai puternic. Apoi pentru prezenţa expresiei "a te durea în cot" care îi dă o notă familiară şi uşor ironică. Îndeamnă românii să meargă la vot, face apel la conştiinţa şi responsabilitatea noastră civică, îţi insuflă speranţa că votul tău ar putea aduce schimbarea în bine pe care o aştepţi de atâta timp. Frumos! Pe mine una m-a convins. Am fost, am votat, m-am întors acasă împăcată că n-am rămas pasivă şi mi-am exercitat un drept democratic, dar cu senzaţia că n-am făcut-o în deplină cunoştinţă de cauză. Asta a fost prima dată. A doua oară recunosc cu mâna pe inimă că mă doare-n cot. Atât de rău încât duminică o să mă scutesc de osteneala unei deplasări până la secţia de votare şi înapoi pentru a pune o ştampilă pe un nume care nu îmi provoacă decât indiferenţă. O să ignor orice imbold de a merge la vot şi orice urmă de remuşcare că nu mi-am făcut datoria de cetăţean al acestei ţări. Dacă în primul tur m-am hotărât pe ultima sută de metri să merg deşi nu credeam cu adevărat în votul meu, de data asta zic pas cu cea mai mare convingere. După tot scandalul cu lovitura, trucată sau nu, aplicată de Băsescu acelui copil, ultima mea prioritate e să merg să votez. Nu-s adepta principiului "să alegem răul cel mai mic" aşa că prefer să rămân în mahmureala şi ignoranţa cetăţeanului turmentat de data asta.
Şi pe deasupra am lucruri mai importante de făcut. Am de încercat reţeta de brioşe cu afine recomandată de mama, de văzut reluarea de la Cronica Cârcotaşilor, de alcătuit lista cu cadourile pentru Crăciun, de bântuit niţel prin blogosferă, plus alte câteva tabieturi duminicale...
Astea fiind zise, le doresc tuturor celor care merg să voteze să iasa cine vor ei iar celor ca mine, indiferenţilor, dezinteresaţilor, indecişilor, imparţialilor şi apoliticilor un Moş Nicolae neatins de febra prezidenţialelor.

p.s. teeo, să nu te aud! :D

la qvarta

2 comentarii:

  1. sa mai zica cineva ca laqvarta nu-i o politiciana. cat de subtil ne-a aratat cu cine nu a votat in primul tur :)) ramane totusi o intrebare: iasa sau nu? :D briosele, draga, briosele :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. doar nu credeai ca din 12 candidaţi n-am sperat ca gasesc unul mai bun...poate l-am votat pe jiji, na :))
    eu tot la 7.30 dimineata ma trezesc luni si tot 8 ore o sa trudesc la birou, indiferent daca iasa sau nu...briosele desigur :P

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă