luni, 28 decembrie 2009

cum fu' bacul lui băgăciteam azi ASTA şi mi-am adus aminte de bacalaureatul meu. dat şi luat în anul de graţie 1988. pe vremea aia, în urbea mea, nu existau licee teoretice, numai industriale, aşa că băgă a trebuit să se prezinte la bacalaureat şi cu o lucrare pentru proba practică. lucrarea, pregătită îndelung şi migălos avea şi un titlu pompos: "foarfecă de tăiat tabla cu vârful curb". cu foarfeca m-am descurcat elegant, am cumparat-o de la ferometal. cu lucrarea iar nu am avut probleme. planşa cu foarfeca şi partea cu tehnologia construcţiei foarfecii mi-a facut-o o cunoştinţă. mie mi-a rămas partea cu introducerea. introducere în care explicai care a fost rolul partidului şi al tovarăşului la construcţia foarfecii :D eiiii aici am dat lovitura. trebuia să scriu o pagină. am scris opt. m-am aberat cât am putut, am dat citate inexistente din tovarăşu', am menţionat toate congresele...ce mai, o capodoperă. :D
şi vine ziua să-mi prezint lucrarea. ghinion. în comisie profa de tehnologie care mă ura din tot sufletul. nu a reuşit toată perioada liceului să mă lase corigent(aveam pile mari şi tari) şi pândea momentul prielnic să mă ftă. intru la comisie cu inima cât un purice(habar n-aveam despre ce să vorbesc, nu învăţasem nimic) şi deja mă vedeam picat. profa' când mă vede, i se lăteşte un zâmbet de vacă şi-mi spune mieros: "tovarăşe elev, te rog prezintă-ţi lucrarea".
io, transpirat şi pişat tot, îmi deschid lucrarea tremurând şi încep: "introooduuuceeereeee. aşa cum spunea tovarăşu' nicolae ceauşescu la congresul al enşpelea......"
băi, o văd pe idioata că se crispează şi-mi zice: "haide, sari peste asta, să trecem la tehnologie"
şi băgă are o sclipire de geniu(ca întotdeauna băiiii :D ). observă în comisie pe secretara de partid a liceului(o comunistă convinsă, profă de istorie) şi pe directorul liceului(pila mea :D ) care sorbea alene un bitter din borcanul de muştar şi fuma din bt-ul pe care îl "donam" eu :D aşa că băgă şi-a dat drumul la recital:
"tovarăşa, io cred că e foarte important să discutam despre rolul tovarăşului nicolae ceauşescu şi a partidului. vă rog să mă lăsaţi să-mi continui introducerea."
vaca ce dracu' să zică, nu-şi putea aprinde paie în cap, secretara de partid avea deja orgasm iar directorul îmi trăgea cu ochiul şi-mi arăta pachetul de bt.
şi-am început cu o intonaţie şi o dragoste patriotică în glas să-mi citesc capodopera, spre disperarea vacii. pe la pagina a patra a introducerii a realizat că sunt capabil să merg până în pânzele albe, aşa că a capitulat. am luat un 8, pe care sincer am vrut să-l contest, dar mi-am zis că mai bine nu-mi forţez norocul.
a fost şi ceauşescu bun la ceva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă