vineri, 6 noiembrie 2009

aşa de dimineaţăbăi belitule, hii să te mai disper oţâră. asară, io maestru' băgă(insist de acum să-mi zici maestre), am creat iar o capodoperă a gustului şi ochiului. bă, sincer habar n-am cum să-i zic, dar tu spune-i "capodopera lu' băgă".
noa', scoţi glaja de vin şi bei aşe vreo 2 pahare mari, cât să prinzi curaj şi să ieşi pe geam şi să urli la vecinii idioţi să nu mai ardă frunzele că fac fum. pui oala pe plită şi scurgi în ea oţâr de oloi de masline nefutute. când se încinge oloiu şi te-ai încins şi tu, că ai mai tras doua pahare, arunci neşte ardeiaşi tăiaţi julieta sau juliena, cum pla o cheamă şi pe aia.

noa' cam când crezi tu arunci neşte carne tocată de puişor, cam un kil juma' să ai şi de a doua zi. mesteci tare în oală să nu se prindă şi după ce se vede cu ochiu' tulbur de la 6 pahare de vin(da, mă, şase că mestecatu' ăla în oală e greu) că carnea(da bă ştiu, e cacofonie) e făcută oţâră, rupi de la gura ta un pahar de vin şi-l mesteci în oală. de sare de mare, rozmarin, oregano şi neapărat chiper din ăla în culori, măcinat proaspăt de doamna în mojar(să facă şi ea ceva nu numa' bărbatu'), nu-ţi mai zic că ştii.


te retragi să mai vezi ce-o zis băse şi bei şi cu el un pahar de vin, că-i preşedintele ţării, ce pla mea.

noa', când te strigă doamna, fugi iute în bucătărie, scoţi o lipie din aia mare şi pui peste ea maglavaisu'. îl împodobeşti cu neşte murături şi........balotezi că doar nu eşti prost sa te uiţi. mânci cu mâna ca arăbeţii, dar să nu bei ceai ca şi ei că ai lucrat dejaba.
după, aprinzi o ţâgară, ţâgara de după, eiii ce bine cade......şi bei o crema di limoncino pentru digestie. belitule, paharu' în care-l pui să-l ţii oţâră în congelator, aşa de efect. precis la şcoala de dans şi de bune maniere de la deva nu v-o învăţat asta.

3 comentarii:

 1. Mmmm... yummi. Pacat ca eu inca am restrictie la sare in perioada asta... dar as fi venit cu o farfurioara la cersit :)). Arata bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. bun ashe! sa vada si Brylu ca a crescut calitatea la prezentari :)

  pofta buna!

  RăspundețiȘtergere
 3. a se tine minte ca io, za oan end only, am produs aceasta competitie si am ridicat valoarea campionatului. ca jiji isi alunga suporterii din peluze daca nu il provocam io, acest zgarcit copos al internetului :))

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă