luni, 28 septembrie 2009

pasiune şi responsabilitatepretenaru' mache, e un împătimit pescar. atât de împătimit încât  cu forţa cu greu  l-am convins anul trecut să renunţe la undiţe pe timpul vacanţei în egypt (piciorul în prag pus de nevastă l-am convins motivând că plăteşte suprataxă de bagaj la avion). totuşi pasiunea lui e prea mare şi descurcăreţ fiind şi-a încropit o undiţă, aşa că ne-am resemnat şi l-am lăsat să-şi facă de cap.
în anii de când suntem prieteni l-am auzit pe mache de multe ori tunând şi fulgerând împotriva celor care, sub pretextul pescuitului, distrug natura. era mereu nemulţumit că autorităţile nu se implică suficient.
împreună cu nişte amici de-ai lui au format un grup şi şi-au propus câteva proiecte menite să ajute la păstrarea unui echilibru în natură. proiectele sunt finanţate exclusiv din donaţiile făcute de membrii grupului.
un astfel de proiect a fost pus în practică în această lună când au populat un râu cu 320 de păstrăvi. aveţi AICI şi AICI imagini de la acţiunea de populare a râului. dacă printre cititori există vreun pescar, îl rog să lase peştii ăia să mai creasca si să se reproducă.

Un comentariu:

  1. ma tine, ca am pus mana, pardon banu, ma oftic ca mana nu am puso din pacate

    dar baietii au facut treaba buna ;)

    Cu respect, Pikeman, bagator de seama SEF

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă