luni, 14 septembrie 2009

băgă in bulgheria - part tu: ză hotel

Hotelul “Laguna Beach” l-am ales după o căutare intensă pe net. Arăta bine în fotografii, camerele mari şi baia(cel mai important criteriu în alegerea unui hotel) mai mult decât ok. Aflat în partea nordică a Sozopol-ului, pe o plajă frumoasă, foarte lungă şi cu nisip fin, retras faţă de restul hotelurilor din zonă, hotelul arată bine chiar de la intrare.

Prima surpriză, neplăcuta, în parcare plin de maşini cu numere româneşti.


A doua surpriză, din fericire foarte plăcută, sunt cazat într-un apartament la etajul III, foarte frumos aranjat, cu o terasă mare cu vedere la piscina hotelului si la plajă. Fătuca de la recepţie merita 10 euro pentru care nu mă zgârcesc.


Hotelul are o bază Spa, frumoasă, cu hamam, jacuzzi, piscină interioară, cabinete de cosmetică.

Barurile sunt peste tot. Unul în hol, unul pe la etajul I, un bar cu jacuzzi pe acoperiş, unul la piscină şi unul pe plajă. Preţurile zic eu acceptabile, comparabile cu cele de la terasele din Piaţa Mică. Băuturile bulgăreşti sunt free dar nu mă risc la ele în afară de bere marca Zagorka. Barmanul din lobby, mă salută de fiecare dată, fiind clientul lui statornic. Îmi vinde un pont: să încerc ginul bulgăresc(gratis), comparabil după spusele lui, cu cel englezesc. Nu mă risc dar mă arunc la raky-ul lor. Băubil. Totuşi rămân la prima mea dragoste: Baccardi Oro. Cu Dr.Pepper. Cu Mr. Propper nu mă prea tentează.
Barul de pe plajă, destul de ok, doar servirea lăsa de dorit. Dacă nu vorbeai bulgară, trebuia să mai aştepţi plus că mă enerva una din barmaniţe care tot insista să-mi bage pe gât Baccardi Black în loc de Oro. În rest am observat că bulgarii se dădeau în vânt după un lichior de mentă. Şi am văzut ultima fiţă: whisky cu ulei de măsline!!! Ce dracu’ de gust o fi având, habar n-am, cert este că nişte fiţoşi bulgari serveau mixul ăsta: turnau câteva picături de ulei în whisky-ul din pahar.


În prima seară a fost organizat un beach-party, dar Băgă, rupt de drum şi de mixul: Zagorka-Baccardi-Dr.Pepper, nu-l mai apucă. Se pare că a fost un party reuşit, având în vedere că dimineaţa am găsit nişte petrecăreţi care au preferat să rămână să doarmă pe plajă.

Pe plajă mai era un centru de sporturi nautice, frecventat în special de windsurfişti. Am avut ocazia să văd un cocalar bulgar cu pretenţii de surfist: echipament profi pe el dar lanţul de la gât scos să se vada.


Piscina hotelului arăta foarte bine, dar plină de români. Aici şezlongurile şi umbrelele erau gratis, băutura gratis aşa că renunţau la plajă. Mai bine! Un grup de vreo 4 familii de români au considerat că mai bine aruncă pe plajă paharele de plastic şi cartonaşele pe care au avut bucăţile de pizza, deşi coşuri de gunoi erau pe toată plaja.
Cât despre comportamentul conaţionalilor noştri nu vă mai plictisesc. Cred că fiecare dintre voi a văzut în vacanţe ce înţelege românul prin all inclusive.

Un comentariu:

dacă te ţine, încearcă