luni, 15 iunie 2009

taxi driver

sambata noaptea am luat un taxi sa ma intorc acasa. o solenza basinoasa, care scartaia din toate incheieturile, cu o tanti la volan care avea capsa pusa. pe drum, ma haraiam cu turcu pe banalul motiv "care coboara primul". tanti incepuse sa se enerveze pe indecizia noastra. in final decidem ca primul debarcat e turcu. ajunsi aproape de blocul lui, turcu are proasta inspiratie sa se tina cu mana de scaunul din fata(cel a soferului), moment in care tanti il repede "va rog sa nu va tineti de scaun ca o sa cad cu el pe spate"! coboara turcu si continuam drumul. in apropierea unei intersectii tanti aude o comanda prin statie si se repede ca un uliu "douashtrei, douashtrei...". comanda insa ajunge la altcineva moment in care tanti slobozeste printre dinti ceva legat de mama dispecerei sau a colegului care a prins comanda. intra in intersectie cu viteza, fara sa se asigure, moment in care am inceput sa aud cum se dezciocoleaza solenza. ma gandeam deja cat trebuie sa merg pe jos pana acasa, cand, tanti baga picioru'n blana solenzei si intr-un zgomot asurzitor forteaza rabla sa-si continue cursa. in final ajunge in fata blocului meu si parcheaza coaja dupa cateva miscari disperate pe pedala din mijloc. fericit ca sunt intreg, platesc cursa, ii las un mic bacsis si ma rog la Al de Sus sa nu o mai prind niciodata pe tanti.

5 comentarii:

 1. Ei, dar ai si tu putina intelegere fata de biata femeie...ia pune-te un pic in locul ei...tura de sambata noaptea, solenza in plin proces de rablagire, comanda suflata de sub nas, doi clienti..dificili :D...de unde atata amabilitate si calm?? :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Teo, cred ca n-ai vazut ca la iesirea din Piata Mica tot baga biletul in cititorul de code bare INVERS! nu prea stia ea la ce foloseste codul ala si cum functioneaza treaba, ea tot freca hartia acolo. I-am zis, bineinteles, sa-l tina invers dar cred ca i s-a facut mila supraveghetorului, ca in acel moment s-a ridicat bariera. Conducea ca o dementa oricum.

  RăspundețiȘtergere
 3. Io am inteles ca v-ati distrat weekendul asta. Fellini, Fellini, Piata Mica, raliu cu taxiul ... numa' voie buna pe capetele voastre :)))

  RăspundețiȘtergere
 4. @rhodos: da' am fost cuminti, sa stii :))))))

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă