marți, 16 iunie 2009

bibanii si veteranii

cine a facut armata stie despre ce este vorba. bibanii sunt noii recruti iar veteranii sunt cei care sunt cam pe la mijlocul stagiului militar. mai exista o specie numita "bunicii", aia care mai aveau putin si plecau acasa.
mie nu mi-a placut armata. am urat-o. mai ales ca am fost obligat sa o fac. pe timpul comunistilor si cu o revolutie prinsa(sincer, ala a fost momentul de "glorie", am tras cu arma cat pentru toata viata! nu va impacientati. victime au fost scaietii baraganului, cateva ciori si tabla de pe acoperisurile satului din apropiere. ce mai, am fost un mic rambo!).
in rest....prostie cat duce trenul. pardon, avionul, ca am facut armata la aviatie. am uitat sa mentionez ca sufar de rau de inaltime.
pe mine indemnul ala stramosesc cu "mergi mama militar sa ajungi barbat" nu m-a convins deloc. eventual indemnul putea fi "mergi prost ca te intorci si mai prost". asa ca, Doamne Fereste in caz de vreun razbel, am taiat-o peste granita.
ca in toate unitatile militare, "legea" o faceau veteranii. iar aplicarea ei se facea prin diferite metode ortodoxe de rit stalinist. de la spalatul wc-ului cu periuta de dinti, la scoaterea apei din dormitor cu farasul(dupa ce in prealabil dormitorul era inundat "involuntar" cu hidrantul), la pescuitul in chiuveta cu siretul sau raliul cu valiza pe sub paturi. dar cea mai crunta era "mersul la bai". de asta aveai parte daca ai suparat urat de tot un veteran.
erai inchis in rastelul de arme(confectionat din tabla), unde stateai intr-o pozitie deloc comoda in timp ce restul colegilor tai dadeau cu pumnii ca apucatii in rastel. cam un sfert de ora. cand erai scos de acolo aveai ochii bulbucati iar urechile iti tiuiau doua zile. am avut "fericirea" sa prind de vreo trei ori bilete la bai.
recunosc cinstit ca atunci cand am ajuns veteran, aveam o placere sa trimit bibanii la bai. nu de alta, dar sa vada si altii cum e la bai :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă