duminică, 29 martie 2009

once upon a time....


Azi va propun un alt film de exceptie: ONCE UPON A TIME IN AMERICA.

Ultimul film regizat de Sergio Leone. Se spune despre acest film ca este o capodopera a cinematografiei datorita faptului ca s-a insistat pe detalii. Ca sa intelegi acest film, sa-l “gusti”, sa-l traiesti, ai nevoie de o detasare de la cotidian. Ai nevoie de timp, filmul dureaza mai mult de 3 ore, ai nevoie de liniste, mai ales dupa ce l-ai vazut, ca sa poti reflecta asupra lui. Filmul beneficiaza de o coloana sonora de exceptie marca Ennio Morricone.

Un film care vorbeste despre vise si realizarea lor. Care vorbeste de prietenie dar si de tradare.

Despre o promisiune facuta in copilarie si indeplinita la maturitate.

AS BOYS THEY SAID THEY WOULD DIE FOR EACH OTHER. AS MEN THEY DID.

Cautati dvd-ul cu acest film. Daca il gasiti il vreau si eu.4 comentarii:

 1. Un film superb! L-aș revedea oricînd. Îl aveam pe casetă VHS. Prima dată cînd am început să îl vedem... ne-au "cenzurat" ai mei... pentru scenele de alea-alea, ne luau și cablul cînd plecau de acasă. Le-am văzut totuși, cu ajutorul unui cablu improvizat de fratele meu dintr-un alt cablu și un dop de plastic...

  RăspundețiȘtergere
 2. Trist este ca prima varianta, cea difuzata in cinematografe, a fost o varza. Producatorii au scurtat filmul si l-au nenorocit. Nu mai stiu daca Leone a apucat sa traiasca sa vada lansata versiunea integrala asa cum a conceput-o el, dar pana la urma i s-a facut dreptate.

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, un film de exceptie! Il gasesti la videoteca Rolimar de pe Iorga de unde l-am imprumutat si eu anul trecut. Sper sa-l mai aiba..

  RăspundețiȘtergere
 4. @calin: da, am citit si eu undeva ca au facut filmul varza.cica din ratiuni comerciale, au taiat din el ca sa se incadreze in durata standard, dar parca doar pentru lansarea in state. in europa filmul a fost lansat in varianta originala. eu am vazut varianta originala(cel putin asa cred- datorita duratei,peste 3 ore).

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă