miercuri, 18 martie 2009

Limbo

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/la-mall-pe-corso-33792.html

Astăzi am citit în Tribuna un articol plin de adoraţie, din ciclul "să mănâncă şi gura mea". Pentru câteva secunde m-am simţit ca-n comunism:

"Viitorul mall, construcţie cu parter şi două nivele, este un spaţiu luminos, elegant, ideal compartimentat, dotat cu scări rulante şi cu toate utilităţile necesare unui comerţ modern, civilizat, la nivel european. Printre elementele surpriză ale acestei veritabile bijuterii arhitectonice"
"CON-A şi-a dat dovada talentului şi a realizat o adevărată operă de artă. (..) Galeriile comerciale din centrul oraşului constituie una dintre lucrările cu care Grupul CON-A se mândreşte"

şi cireaşa de pe tort:
"
Întâi de toate, trebuie apreciate managementul performant, activitatea de concepţie şi talentul organizatoric, dar şi munca de calitate şi ambiţia constructorilor de a demonstra că într-un interval de timp record, de 7 luni, se pot realiza adevărate unicate în materie."


Sper că cei doi ziarişti (Laura Buciu, Viorel Andriescu) au primit măcar un cupon de reduceri la viitorul mall. Nu contest că n-o fi faină clădirea, deşi despre un mall cu o fântână nu cred că are rost să ne entuziasmăm atât, dar asta o sa vedem când e gata. Iar referitor la accesul greoi, le sugerez celor de la Tribuna să le dea un premiu pt limbo constructorilor. Ce bine merge limbo în contextul ăsta...pt că e vorba de doi patroni trebuia scris articolul de doi ziarişti, câte un limbo pentru fiecare dos.

Dacă politica e curvă, nu ştiu ce putem spune despre gazetărie câteodată...
#3

3 comentarii:

 1. Nu comentez articolul publicitar dar dacă mai văd mult în presă "nivelele" în loc de niveluri cred că mă urc pe pereți.
  nivélă s. f. (tehn.), pl. nivéle
  Sursa: Dicţionar ortografic
  NIVÉLĂ s.f. Instrument folosit pentru stabilirea poziţiei orizontale a suprafeţelor sau a dreptelor. [< fr. nivelle].

  RăspundețiȘtergere
 2. Ca tot simteam ceva de dimineatza ... apropos, n-ai niste lamaie? :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Orin: Da, ai dreptate cu nivelele. Mi s-a aprins si mie beculetzul pe moment, dar cateodata, mai ales cand sunt grabit, am tentatia sa le dau credit celor de la ziar. Asa ca s-a stins repede beculetzul. Din pacate. Meritau bascaliti si pt aia.

  Rhodos: tu ai niste simptome pt care ar fi bine sa consulti un medic specialist :))

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă