miercuri, 11 martie 2009

che


citeam aici interviul cu cel care l-a capturat pe che guevara. am si eu un tricou imprimat cu chipul lui che. l-am cumparat nu ca sunt un tip revolutionar, l-am cumparat pentru ca asa e moda. nu m-am omorat niciodata pentru che. ideiile lui revolutionare, propovaduiau un sistem absurd, sistem in care am trait 19 ani si care nu mi-a adus nimic bun. ba mai mult, m-am trezit dupa 19 ani intr-o lume pe care o visam dar in care nu am fost pregatit sa intru. 
revin la che. cel care l-a capturat spune ca "tinerii care-i poarta chipul pe tricouri sunt ignoranti, uita ca a fost un criminal". bai, eu unul ii dau dreptate. din ce am citit si din cate istorie stiu, che chiar a fost un criminal. si-l condamn ca a adus in cuba un sistem putred. 
dar din interviu am aflat o chestie care m-a tulburat. ultima dorinta a lui che a fost: " spuneti-i sotiei mele sa se casatoreasca si sa incerce sa fie fericita". a fost o fraza pentru care am sa mai port tricoul cu el pentru ca prin aceasta fraza si-a castigat "chipul" care l-a facut faimos. cati dintre noi ar fi in stare sa spuna o asa chestie? da, am vrea sa fie fericite, dar cu noi! egoismul propriu ne omoara intotdeauna!

Un comentariu:

  1. ...mai citeste, esti foarte satiric, imi place. Poate daca o sa porti un tricou cu 8 martie o sa te simti mai bine.

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă