sâmbătă, 24 ianuarie 2009

mandru si-n fundu' buzii din curte!

romanul a stiut intotdeauna sa fie mandru. chiar si atunci cand era in fundul budei, cu rahatul pana la nari! ce conteaza daca nu esti bun la ceva cand te poti mandri ca ai basca pe cap! sau nu o ai! am stiut intotdeauna sa facem din cacat un profiterol sau dintr-o nerealizare o mandrie nationala! un ultim exemplu: radoi.
transferul lui radoi la un club arab, club care nu se evidentiaza decat printr-un buget exorbitant, a creat o adevarata isterie media. am ajuns sa tratam transferul lui radoi la o echipa de cacat ca si cum a ajuns pe san siro! 
 o sa-mi permit cateva observatii:
- bogatasii arabi din golful persic investesc enorm de multi bani in sport. problema este ca investesc doar pentru a se mandri unul in fata altuia(si ei??? sunt romani la origini?). campionatele lor sunt jalnice, la un nivel comparabil(in cel mai bun caz) cu campionatele de amatori din tarile europene. eu unul sunt sceptic ca seicii scot profit cu astfel de echipe. am impresia ca e doar cool sa arati ca ai o echipa plina de nume celebre pe care ii cauta postasul sa le livreze pensia. doar cativa seici mai luminati si-au dat seama ca pot castiga bani din fotbal, doar in europa, asa ca au inceput asaltul pe cluburile europene - probabil inspirati de dictatorul libian gaddafi care de cativa ani buni, detine indirect, un procent destul de important dintr-un club mare de fotbal: juventus torino
- am ajuns sa ne mandrim ca un jucator roman joaca la o echipa de rahat, echipa cu care ar face instructie si prefabricate modelu chit ca-i desfintata!
- cica gigi a plans de bucurie aseara ca radoi a dat gol! sa vezi ce-o sa faca daca radoi castiga titlul in ..... arabia saudita!
- visul lui gigi cu liga campionilor ar fi realizabil daca ar muta steaua intr-un campionat arab. nu ar mai avea nevoie de nicio valiza. ar castiga campionatul in pas de defilare, iar liga campionilor ar fi o joaca pentru steaua! era sa uit! ziceam de liga campionilor. liga campionilor asiei!
- pana atunci o sa continuam sa vedem zilnic ce a mancat radoi. 
- asteptam cu real interes telenovele de acest gen cu jucatori romani plecati in alte campionate de top! astfel vom putea vedea cum se traieste la baku, astana, taskent sau tianjin.
- la casele de pariuri o sa se parieze in draci pe campionatul saudit, uzbek si cel azer. 
- sport. ro o sa transmita in direct meciuri din aceste campionate. de ieri au inceput!
acum intelegeti de ce nu mai vreau sa ma uit la fotbal?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă