marți, 2 decembrie 2008

Tzeapa! De fapt toti am luat tzeapa!

Vot uninominal. In speranta reformarii clasei politice. Speram si murim cu speranta.  
Votul uninominal s-a dovedit o mare tzeapa. Candidati cu 40-45%, iesiti primii in colegii s-au vazut  fara postul de deputat sau senator. Si fiindca suntem in Romania, acele posturi au fost luate de cei care au iesit pe locul doi sau trei in aceleasi colegii, cu vreo15-25%! 
Si fiindca suntem in Romania ne permitem sa trimitem in parlament pe unul care a pierdut teoretic alegerile, a facut un scor de toata jena, 11,82%, dar la redistribuire a iesit deputat. Ah, am uitat sa va spun cel mai important lucru: pleaca la Camera Deputatilor direct din arestul Politiei! Ceva legat de trafic de influenta. Nimic important!
Alaltaieri un Prostanac proclama victoria stangii. Pe scena cu el dansau Mironii, Opriscanii, Mazarenii...ce mai, toata floarea cea vestita de pe scarile DNA-ului! Tatuca si Sobolanul Rozaliu nu erau cu ei, faceau calcule si transpirau ca le dadea cu virgula. Dimineata, Prostanacul primeste o veste rea. Nu dispera, el crede inca in jocul creat de el: legea uninominalului+trasare colegii+stabilire data alegeri! Numai el stie cat s-a chinuit cu Citroen saracu' sa-l faca sa accepte regulile rosii ale jocului. Azi in schimb Prostanacul sufera! Regulile rosii nu erau perfecte. Cum Dracu' sa ai 1% in plus fata de Pic-Boc si totusi ala sa aiba 3 scaune in plus? 
Intr-un cuvant: TZEAPA!
Dar fiindca suntem in Romania, tzepele luate de politicieni se transfera automat electoratului. Si aluia care a votat si aluia care a stat acasa!

3 comentarii:

 1. sa vezi tu vot uninominal peste 4 ani... pentru ce sa votezi dacaq tot cine vor ei te va reprezenta? :)) ce vrajeala de tara.

  RăspundețiȘtergere
 2. in primul rand mi se pare a fi o maaaaaare ipocrizie din partea romanilor aceasta mirare a alegerii parlamentarilor. s-a explicat de mii de ori, s-a spus de la bun inceput ca aceasta este modalitatea. eu o considero modalitate corecta. daca am merge dupa ceea ce unii sustin, astazi in Sibiu, 60% din populatia judetului Sibiului ar fi fost reprezentata de un sigur parlamentar in timp ce restul de 40% ar fi sot reprezentata de 3 senatori si 5 deputati. mie nu mi se pare corect.

  RăspundețiȘtergere
 3. maaaree ipocrizie e cand te duci sa reprezinti 11,82% din colegiul tau, de pe bancutele din arestul politiei! maaareee ipocrizie e cand te duci in parlament desi ai luat 37 de voturi!!!! maaaareee ipocrizie e sa-ti creezi uninominalul dupa interesele partidului si nu dupa interesele electoratului.
  cu tot respectul pentru tine razvan, dar nu ma poti acuza de ipocrizie pentru faptul ca mi s-a explicat regula uninominalului. ipocriti sunt cei care ne-au varat-o pe gat!

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă