marți, 7 octombrie 2008

Mea culpa

Totul a inceput ca o joaca. Un grup de prieteni, un hobby comun. Unii scriu la diverse ziare, ceilalti chibitzeaza. Cunoscandu-i mai bine ne-am dat seama ca unii tin la gluma, altii sunt orgoliosi, dar toti isi fac meseria cu pasiune si placere. Greselile lor ne-au amuzat sau ne-au enervat, dar imi place sa cred ca nu am sarit calul (foarte des si foarte tare). Daca am facut-o le cer scuze. Unii se intreaba de ce nu comentam si despre alte publicatii - foarte simplu: eu nu le citesc, despre ceilalti doi bagatori nu ma pronunt. Prietenii mei si ziarele lor imperfecte imi ofera toata informatia de care am nevoie. Chiar si cu erori articolele sunt in 99% din cazuri scrise corect si fara umori (parerea mea) iar felul cum este prezentata informatia ma multumeste. Din pacate in ultima vreme in presa si blogosfera sibiana se produc tot felul de atacuri asupra acestor oameni pe care-i consider prietenii mei, mergand de la abjectie la ipocrizie si fatzarnicie. Am sentimentul ca acest blog a fost luat cateodata drept exemplu negativ, ca nu toata lumea a inteles rostul lui asa cum trebuie, ca s-ar putea sa le dam apa la moara unor contestatari cu care nu vreau sa am nimic de a face. Pentru ca nu o sa-mi pierd timpul citind zilnic toti idiotii din presa locala pentru a le comenta articolele de trei surcele, cred ca e mai sanatos sa ma abtin de la alte pamflete si sa ma amuz in particular.
#3 /Calin

3 comentarii:

 1. asta inseamna retragerea lui #3? daca e asa, eu votez impotriva. idioti vor fi intotdeauna, pe toate gardurile. ignora-i

  RăspundețiȘtergere
 2. nu trebuie sa te retragi Calin (tizule!). Si nici sa o iei personal ce scriu/zic altii. Nimeni nu se ia dupa acest blog ci fiecare comenteaza ce crede. Faptul ca voi aici scrieti doar de anumite ziare sau anumiti oameni e treaba voastra. Cine vrea va citeste, cine nu, nu. Eu unul trec adesea pe la voi pe blog dupa cum ai observat. Nu neaparat sunt de acord mereu cu postarile voastre, dar asta nu are a face. Ce ar fi daca toti am fi de acord cu toti! parerile sunt impartite si asa e bine sa fie.

  Limbajul trebuie insa pastrat in limitele normalului si, dupa cum stii, eu mereu am fost atent cum scriu si vorbesc. Critica supara pe unii, desi nu ar trebui sa fie asa. Eu unul sunt criticat si invat din aceste critici, daca sunt argumnetate.

  E un pic aberant insa cand se aduc argumente "ca este sotul lui"...care chiar nu au nicio legatura cu subiectul discutat. Intelegi?

  RăspundețiȘtergere
 3. Aşa cum tu (nambăr 3) ai înţeles că greşeala e mama învăţăturii chiar şi în presă şi că cei mai mulţi dintre ziarişti (zic eu şi nu cred că sunt naivă) îşi fac meseria din pasiune - că fără ea, nu prea rămâi cu nimic -, alţii nu au înţeles asta. Pentru că stau prea departe de fenomen. Pentru că au un complex de superioritate. Pentru că lumea lor e spartă şi dau vina pe toţi ceilalţi pentru asta. Din o mie de motive. Au dreptul să critice, aşa cum tu ai dreptul să nu-i bagi în seamă. Până la urmă, critica e constructivă, cu condiţia să nu fie pur şi simplu meschină.

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă