sâmbătă, 6 septembrie 2008

pomana lui piturca

de foarte mult timp nu m-am mai uitat la un meci de fotbal. nici macar la "cateii" mei. sunt scarbit de ceea ce se intampla in fotbalul romanesc; cred ca nu are rost sa vad "mizeria" numita liga 1 sau divizia a sau cum mama dracului se numeste acum. aversiunea asta m-a facut sa ma uit foarte rar la vreun meci de fotbal. azi am apucat sa vad sfarsitul reprizei a doua a meciului romaniei, condusa la acel moment cu 2-0. mi-a fost dat sa vad si golul 3 si pe selectionerul piturca stand tolanit langa iovan ca si cum romania conducea cu 8-0. jucatorii nostri(ii)* erau in teren blocati, ca si cum brazilia juca impotriva noastra. cacat! asta este cuvantul corect! asta am vrut, asta am avut! dupa vreo cateva minute, dau pe rai1 si apuc sa vad cipru-italia. 1-1, minutul 70. italia joaca ca si cum in fata lor era brazilia! dar altfel decat noi! vroiau sa castige!  lippi, pe margine se da de ceasul mortii! italia ataca, scheme de joc, suturi pe poarta dar cipriotii sunt de neanvins! minutul 90, un jucator cipriot cade cu spasme musculare. italienii in atac, vad jucatorul cazut, linistesc jocul iar gattusso prinde mingea in maini ca sa opreasca jocul. cateva secunde mai tarziu se reia jocul, cipriotii trimit mingea la buffon, acesta trimite mingea pana in careul cipriot, scheme intre cannavarro si di nattale, gol italia in minutul 91! lippi agitat pana atunci, nu are nicio reactie si lasa privirea in jos! in acel moment m-am gandit la piturca. mi-am adus aminte ca pe vremea cand era jucator, chibitii spuneau de el ca sta la "pomana" si se lipeste golul de el. cam asa e si ca selectioner. se lipeste pomana de el. azi nimeni nu mai da de pomana. sa vina lippi! sau macar unul ca el!
#1
edit: ne-am conformat! :)

2 comentarii:

  1. Aseara mi-am adus aminte de un Steaua - Dinamo cand oierii strigau "Piti , piti , piti lasa-ne " si cainii : "Piti , piti , piti nu-i lasa". Tactica 0

    RăspundețiȘtergere
  2. uuuu, pentru un moralist, am depistat o greseala foaaaarte grava: jucatorii nostri, ai vostri si ai mamei soacre, dar in niciun caz ai NOSTRII.

    lovitura de pedeapsa: sa scrii peste tot in text ai nostri cu trei i, deci ai nostriii, cate unul pentru fiecare gol :D

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă