sâmbătă, 9 august 2008

Sculă de Beijing

Destul de bătrân cum sunt, am avut ocazia să văd, via TV, destule Olimpiade. Fiecare a avut farmecul ei, fiecare a impresionat prin ceva. Olimpiada asta a impresionat, până acum, cu festivităţile de deschidere. Imaginile cu sulul de hârtie, cu atletul care alerga suspendat deasupra tuturor, spectacolul de culoare şi lumină dat de miile de tone de artificii, de sincronizarea perfectă a sutelor de toboşari.............................. 
Sincer, mă aşteptam la un spectacol gen Mao, Kim sau Ceauşescu dar de data aceasta piticii chinezi, fraţii celor din Europa(mizeria aia din Bucureşti) au arătat lumii o altă imagine. Imaginea Chinei moderne. Nimic nu amintea de China lui Mao. Nimic nu amintea de Revoluţia Culturală. Culmea, nimic nu amintea de noua China, cea cu genţile LV false din en-grosul Europa. Am văzut o China cu adevărat MARE, PUTERNICĂ şi MODERNĂ. 
Sper să mai apuc destule Olimpiade. Sper să văd spectacole mai SCULE decât ăsta!
#1

2 comentarii:

  1. unicul lucru bizar este ca aceasta olimpiada aduce prea mult cu cea din 1936 de la Berlin, sper din tot sufletul sa fie doar impresia mea.

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă