miercuri, 11 iunie 2008

Romania? Italia?

Sa discutam despre fotbal. E campionatul european, da bine la imagine, asa ca putem discutam de asta.
De fotbal m-am lecuit de mult, cam de vreo 7-8 ani, cand scarbit de fotbalul mioritic am mers la un meci de baschet. Mai am mici zvacniri atunci cand echipele mele de suflet joaca meciuri importante. Sa le mentionam putin aici:
DINAMO-nu stiu cum si cand am ajuns caine rosu. Cert este ca in ciclul primar si gimnazial eram doar doi dinamovisti in clasa si mi-o luam in mod sistematic de la colegii stelisti. Si o luam, tata, de abia o puteam duce!!!!! De aia sarbatoresc 10 Mai in fiecare an de prin 1997 incoace!!!!! Nu sunt adeptul violentelor dar atat de bine arata Ghencea atunci......:)
JUVENTUS-anii 80- primeam de la prieteni si rude din Italia reviste de fotbal. Batrana Doamna avea o echipa de AUR. Idolul meu:DINO ZOFF. O echipa de aur: Zoff, Cabrini, Platini, Bonjek, Rossi.....presidente Agnelli......offff ce timpuri!!! Scandalul Moggi poate fi un nou inceput. Astept o noua echipa de aur!!! Ca si cu Dinamo nici aici nu am avut parte de liniste. Sora-mea i-a trebuit sa se marite cu un fan interist. Partea si mai proasta e ca face parte din ultrasii lui Inter. Unul din cei ce au aruncat scuterul de la tribuna superioara. Ne tachinam la modul cat de cat civilizat. Ultimul cadou de la el: un prosop de plaja cu Inter. Ca sa-mi usuc lacrimile mai bine cand pierde Juve. Din cand in cand mai are un strop de omenie in el. Ma suna si-mi urla: GRANDEEE CHIVUUUUUU!!!!
ITALIA-a treia dar PRIMA in sufletul meu. Jumatatea mea de sange macaronar nu se dezminte. Italia mi-a adus multe bucurii dar si belele. Ma consider un bun roman-ca de aia platesc constincios taxe si impozite - consider ca jumatatea mea macaronara nu conteaza atata timp cat sunt nascut si crescut o gramada de ani aici, dar trebuie sa recunosc ca intr-un meci Romania - Italia tin cu......macaronarii mei! Hai injurati-ma, m-am obisnuit deja, dar ce vreti sa fac? :( Inca vad echipa de aur din 1982 pentru care urcam dealul lui Jidkov din Medias sa vad meciurile lor de la Espana82 la o antena care prindea puricii TV bulgaresti, parca ma vad in hotelul bulgaresc din Albena acum 2 ani cand in euforia castigarii unui nou campionat mondial(si bineinteles sub efectul cabernetului bulgaresc) am dat de baut la jumate de hotel dupa care a doua zi ma intrebam ce am facut cu banii . Sau momentele triste: cand Boloni l-a executat pe Zoff iar a doua zi ma asteptau colegii cu steagul negru, sau cand nu am putut sa vin la Sibiu sa-i vad jucand iar a doua zi am plans si m-am imbolnavit de suparare......sau alaltaieri cand portocala mecanica i-a executat cu un sec 3-0.....si offfff, urmeaza meciul cu Romania la europene....:( Ce o sa fie in sufletul meu numai eu stiu. Nu va doresc sa stati sa ascultati Desteapta-te Romane(vorba Adelei-sa te furnice pe spate) si dupa aia sa sa asculti Imnul lui Mameli din postura mea! Daca bate Romania o sa sufar dar o sa ma bucur dupa aia ca merge mai departe.Romania. Daca bate Italia o sa ma bucur dar nu la fel de cum ar bate Sibiul pe Cluj la baschet. Daca e egal as fi nemultumit. Orice ar fi nu mi-ar place! Cine dracu a tras Romania in aceasi grupa cu Italia?
Astept acum sugestiile voastre care sa ma ajute sa trec si hopul asta! :)
#1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă