joi, 19 iunie 2008

Mizeriile unui dac. Liber, din pacate!

Faimosul dac liber, ala care punea egal intre analfabeti si bloggeri, se gandea azi la o noua strategie de a revigora fituica pe care o conduce. De a creste numarul de cititori de la 2-3 la 4-6. Teoretic o dublare. Practic nu prea cred, pentru ca sunt adeptul stersului la cur cu hartie igienica, de preferinta austriaca. Fituica dacica e prea groasa si curu' meu sensibil se cam stramba. Plus ca in latrinele din curtile Gusteritei, a mai intrat civilizatia, aia vestica care indeamna lumea sa foloseasca sulurile de hartie igienica in locul cocenilor, a "Romaniei Mari" sau a "Daciilor Liberi".
Si atunci, cu un curaj dacic crescut in venele lui se gandi sa atace o parere.
Buna, rea, parerea asta e cam pe buzele tuturor zilele astea. Dupa "bagami-as", "Dumnezeii...", sfintii din calenadrul ortodox, urari de bine mamelor lor, auzite acum doua seri prin piete, prin fata televizoarelor din case, apartamente, baruri si terase, cineva s-a gandit sa publice ceea ce gandesc majoritatea din noi. Ca suntem fricosi. Fricosi in toate. Fricosi in toata istoria noastra. Ne place sau nu, e o caracteristica de a noastra. O caracteristica pe care unii din noi o acceptam mai mult sau mai putin, o recunoastem tacit sau in gura mare. Nu stiu daca o datoram dacilor dar sunt sigur ca o datoram balcanismului nostru! Balcanismului cu spaga, bacsis, mortii caprei vecinului, manele, dans din buric, guma Turbo si las-o ba, ca merge asa! Asa ne-am dus tot timpul si am ramas mereu in urma! Ne-am automultumit cu putin si i-am lasat pe altii sa ajunga in varf! Ne batem in piept ca am fost daci dar uitam ca am platit bir si am facut sluj osmanilor pana aproape de secolul XX! Le-o trageam sistematic turcilor, ba la Rovine, ba la Calugareni dar nu uitam sa le achitam constinciosi birul! Uitam ca pentru a moderniza tara asta am adus un neamt sa ne conduca!
Sa revin la dacu' nostru liber. La curajul lui de a se bate cu altii! La curajul lui de a se folosi de altii ca sa iasa in fata! La curajul de a ataca pe cineva folosindu-se de familia lui! Asta da curaj! Curaj de dac. Din pacate manelizat! Dacul liber avea onoare si mandrie. Dacu' nostru are mandrie. De cocalar. Onoare e un cuvant lipsa din vocabularul lui!
Citind editorialul lui mi-am adus aminte de o fraza devenita celebra: "Meediicaameenteeeee"!!! M-am uitat mai atent sa vad daca nu semneaza Alcibiade. Nu era el. Dar departe nu era.....
#1
p.s.: strategie de marketing oferita, in mod balcanic, moca: vezi ca la Remat, cica platesc bine kilu' de hartie. Bea si tu o cinzeaca inainte s-o duci, ca sa ai curaj!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

dacă te ţine, încearcă