luni, 17 martie 2008

pastrati chitantele pana la moarte!

si uite cum din bagatordeseama ajung si eu de bascalie!
azi primesc un telefon din partea unei renumite firme de recuperari de datorii. la celalalt capat al firului, un tinerel, extrem de politicos dar ferm, ma anunta ca am o datorie catre o companie de servicii in telefonie, in valoare de......6,58 lei! la aceasta suma se adauga penalitati ajungand la astronomica suma de...16,21 lei!
sunt un tip corect si nu-mi place sa raman dator. pentru cei care ma cunosc stiu ca sunt posesorul unei scrisori de multumire din partea TVR-ului datorita faptului ca, foarte probabil, am fost singurul care le-a cerut sa-mi spuna cum sa le achit taxa TV(in perioada respectiva aveam contract cu o alta companie de furnizare a energiei electrice, care nu percepea taxa respectiva).
sa revenim la subiect. sa-mi cada telefonul din mana la aflarea vestii! nervos si nepoliticos, i-am solicitat tinerelului sa-mi trimita pe mail datele contului in care sa vars datoria. in acel moment mi-am adus aminte ca factura respectiva o achitasem cu o intarziere de 3-4 zile si ca in acel interval compania respectiva imi suspendase serviciul, la care am si renuntat ulterior. decis am mers in pivnita sa caut chitanta buclucasa printre cutiile pline de facturi si chitante. si de praf. mult praf. foarte mult praf.
chitanta bineinteles ca nu am gasit-o! am gasit in schimb niste acte pe care le consideram de mult pierdute. murdar de praf, cu nervii intinsi la maxim am capitulat. maine merg sa platesc!
voi merge sa platesc si voi trai sentimentul jenant al datornicului neplatitor, ca am fost inclus pe o lista a datornicilor, intre doi tepari care probabil au dat tunuri de miliarde! si am fost notificat la fel ca ei! si voi ramane in catastifele faimoasei firme de recuperari ca un client RAU PLATNIC!
domnilor si doamnelor recuperatori! la suma respectiva mi-as fi pus niste intrebari. ma gandeam ca poate, datornicul, habar nu avea de suma respectiva. ca poate e o persoana serioasa si de buna credinta si datoria respectiva e o neintelegere! si gaseam o modalitate mai UMANA sa rezolv problema!
mi-am adus aminte de un caz aparut prin presa. intr-un mic orasel din romania, compania locala de ecologizare, a cerut tuturor abonatilor sa prezinte dovada platii serviciilor prestate, pentru o perioada anterioara de vreo 2 ani! cine nu facea dovada, platea! plus penalitati de intarziere!
m-am hotarat! o sa-mi inchiriez un apartament cu doua camere, am sa montez rafturi in el, am sa-mi angajez un arhivar si o sa-mi tin toate chitantele. puse frumos in dosare. dosarele in bibliorafturi. bibliorafturile in cutii. cutii etichetate. pe luni, ani, companii........
si special o sa le tin pe alea de la biserica! ca-mi platesc anual contributia! sa nu se trezeasca vreun popa ca nu vrea sa ma-ngroape ca nu mi-am platit contributia!
asa ca pastrati chitantele pana la moarte! si dincolo de ea! rauplatnicilor!
#1

Un comentariu:

  1. Nu inteleg totusi de ce trebuie sa pastram atatea chitante la orice prostie. ma gandesc ca e suficienta ultima factura si chitanta unde ar trebui sa scrie RESTANTE ZERO!!! Sau ar fi bine de cerut tot timpul de la banci si diverse utilitati cate o harie cu declaratia lor ca suntem la zi cu platile.

    RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă