marți, 18 martie 2008

CFR Sibiu!

Dupa meciul de baschet de la Cluj, inevitabil, pe forumurile de specialitate au inceput acuzele intre fanii echipelor din Cluj si Sibiu. Rivalitatea in baschet a celor doua echipe s-a transformat in rivalitatea intre doua orase. Lucru total gresit! M-am gandit unde anume se greseste. Sau mai bine zis cine anume greseste!
Sibienii acuza ca sunt mereu sicanati de clujeni cu apelativul CIOBANI. Teoretic, clujenii au dreptate. Oieritul a fost o ocupatie principala in zona Sibiului. O ocupatie la fel ca si orice alta ocupatie.
Un alt exemplu: stiu ca numele meu de familie se traduce din maghiara astfel: pastor, cioban. Deci sunt un CIOBAN! Multumesc clujenilor care au scandat numele meu. Sunt mandru ca port acest nume!
Clujenii acuza sibienii ca scandeaza numele celeilalte echipe de fotbal din oras. CFR. Acuza asta devine o obsesie pentru ei. Cea mai mare jignire posibila. Si eu care ma gandeam ca o scandare gen “CEAHLAUUU” ar fi mai jignitoare.
Explicatiile lor sunt naucitoare: CFR? Aia-s unguri! Nu-s clujeni, is din Gruia! Clujul oras universitar, nu nod feroviar! Noi existam aici! N-au valoare! Exemplele pot continua la nesfarsit!
“Aia-s unguri!” – ciudat. Care o fi proportia la U? “Faimosul”(remarcati ghilimelele) Erji ce-i?
“Nu-s clujeni, is din Gruia!” – vezi doamne(vorba lui Cristoiu) Gruia e in Sibiu!
“Clujul oras universitar, nu nod feroviar” – si cand te gandesti ca nodurile feroviare stau la baza dezvoltarii economice ale unui oras
“Noi existam aici!” – ba sa-mi fie cu pardon! Si ei exista! Chiar cu mai mult de vreun deceniu inaintea voastra!
“N-au valoare!” – economic vorbind, hai sa vindeti ambele cluburi! Sunt curios care e mai scump!
Pana la urma ma las pagubas! Nu pot sa inteleg si gata! Asta este!
Astept cu real interes pe cei din Lazaret sa-si faca o echipa de fotbal. CFR Sibiu. Sa vina fanii lui U sa scandeze in sala Transilvania “ CEFERE”. Si sa ma simt jignit! Ce Lazaretu-i in Sibiu? Si sa vad toata galeria noastra ofticata! Si pe Horatiu ca un Batman in tribuna, incercand sa ne potoleasca!
#1

3 comentarii:

 1. bagatordeseama#222 martie 2008, 13:15

  in caz ca nu stiai...locuiesc in lazaret , hmmmm mi-ai dat o idee

  RăspundețiȘtergere
 2. Din cate stiu Erji nu e ungur. E RJ si il cheama Mircea Cenean. Rivalitatea dintre CFR si U e mare si nu are sens s-o analizezi. Mai ales din exterior. E mai bine sa nu te bagi

  RăspundețiȘtergere
 3. o analiza cat de cat corecta o face cineva din exterior. cei din interiori sunt orbiti de patima. ca de obicei am primit un raspuns naucitor si lipsit de logica.
  helloooo! e anul 2008!
  si incepe sa-mi devina simpatica echipa asta CFR!

  RăspundețiȘtergere

dacă te ţine, încearcă